Att åka kollektivt

Sägs bland annat vara bra för vårt stora globala problem, växthuseffekten. Att inte ta bilen själv utan istället åka exempelvis buss med andra människor minskar ens personliga utsläpp av koldioxid. Dessutom sägs det att kollektiva färdmedel kan göra under för den personliga stressfaktorn, man kan luta sig tillbaka och använda färdtiden för en stunds avkoppling…

buss

Men detta gäller inte mig och definitivt inte med buss nr 201…nej, den får min stress att skjuta i höjden, blodet kokar, pulsen rusar och en hjärnblödning känns nära förestående. Hur kan det komma sig kanske du undrar? Låt mig förklara…

I går (lördag) skulle jag ta bussen in till staden. Jag bor utmed en väg som trafikeras av buss nr 201 (Jönköpings Länstrafik) och det går två turer i timmen. Busshållplatsen ligger ca 100 meter från huset. Men där slutar alla fördelarna…för en springande punkt att åka buss är ju att bussen stannar!!!!

Iklädd reflexväst och med tänd ficklampa står jag på busshållplatsen, biljett är köpt i appen. Jag ser bussen komma och signalerar med ficklampan, busschauffören blinkar på mig med helljuset ett par gånger…men istället för att bromsa in kör han förbi…behöver jag säga att jag blev förbannad?!

arg

Ringer kundtjänst på JLT som lovar att ta kontakt med busschauffören på den turen och när jag ber att personen även ska kontakta chauffören på nästa tur, en halvtimme senare, som jag är hänvisad till lovar denne att göra så. Personen lovar också att återkoppla till mig (vilket naturligtvis inte händer). Ilskan har lagt sig, och jag går återigen till busshållplatsen för att upprepa proceduren.

Men tror ni den stannar vid busshållplatsen? Nä, precis när den kör förbi tvärnitar den och stannar 100 meter längre fram…jag är bra irriterad när jag kliver på och frågar chauffören om han är blind eller bara allmänt synsvag…varpå han svarar att jag måste signalera bättre….det är där och då jag blir tvärilsk…jag frågar vad mer jag kan göra än ha reflexväst på mig, signalera med ficklampa OCH stå på en busshållplats (detta ska läsas med lite ”starka ord”)…jävla idiot…han satt säkert med mobilen…och han vore inte den första. Jag har pendlat med den här turen under några år, och man såg ofta chaufförer som satt och höll på med mobilen under körning…yrkeschaufförer med många liv de ansvarar för, jo jag tackar jag…Jag är glad att det satt en f.d. kollega på bussen som kunde lugna ner mig lite 😉

Jag som hade tänkt börja med att ta buss till och från jobbet, tror jag skiter i det…

Annars har helgen varit suverän…när jag väl kom in till staden.

Ha en fortsatt trevlig första advent ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s