Kvinnlig särart…

Alltså…läs & begrunda…det absurda i de två orden…

Visst är det märkligt att det alltid varit mannen som definierat vilka egenskaper som är önskvärda hos en kvinna? Egenskaper som hängivenhet, trofasthet, ödmjukhet och lydighet (!). Egenskaper som hör samman med en ”tjänande” karaktär. Är det inte så att män genom historien, med undantag vid vikingatiden, velat hålla kvinnor i schack genom dessa så kallade bojor? Männen måste egentligen sett kvinnor som upproriska och farliga, sett dem som Hin Håles utsände…inte konstigt att män försökt begränsa kvinnors inflytande 😉

viking

Jag som kvinna är innerligt tacksam för den tid jag är född  i 🙂 Hade jag varit född si sådär 150 år tidigare hade ingen velat ha mig…för inte kan jag sjunga eller dansa, inte heller kan jag spela något instrument så det låter som att änglarna skrattar, inte heller kan jag baka eller pynta ett hem 🙂 Däremot kan jag vara rapp i käften, och är inte heller rädd för att säga min mening och jag vill gärna bestämma…mina egenskaper hade inte var INTE önskvärda och jag hade troligtvis fått leva mitt liv som ungmö på glasberget :O

Men vad kom allt det här struntet i att dela upp könens betydelse ifrån? Antagligen var det för att män för några hundra år sedan sig hotade som fick dem att utropa sig själva till en norm…därav kvinnlig särart…vi kvinnor avviker biologiskt från mannen, därför är vi tydligen en särart.

I ordet avvikelse kan man avläsa ett uns av negativitet…men jag som är utrustad av en stor mängd positivitet ser prefixet – sär som positivt. Ta ordet särbegåvning…det syftar till någon som har en begåvning utöver det vanliga, en begåvning som många avundas, något positivt…alltså måste kvinnlig särart bara betyda att vi kvinnor tillhör något som männen avundas 😉

img_7058

Men för mig är inte könet av betydelse utan det är personligheten hos människan som räknas…vi alla, män och kvinnor, tillhör Homo Sapiens…den förståndiga människan..så snälla låt vårt förstånd komma överens om allas våra skyldigheter, rättigheter & möjligheter ska vara de samma 🙂

Ha en fortsatt fin onsdagkväll ❤

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s