Fyllkaja eller full som en alika?

Igår snubblade mina tankar över varför man säger trött som en gnu. Detta ledde till två andra uttryck som jag hört fyllkaja och full som en alika. Funderade på varför man använder två olika fågelsortet ihop med berusning. Jag frågade Google…

Kaja och Alika är visst bara två olika benämningar på samma sorts fågel😁Kaja kallas Alika i Skåne, Halland & Blekinge. Namnet sägs komma från Ale, som var en kvinna i fågelgestalt. Förr var det vanligt att det fanns små bryggeriet över allt och tydligen så var kajorna/alikorna sugna på att smaka på mäsken…och därefter blev deras framfart i luften lite vinglig😅

Kan man sin kemi så vet man ju vad som händer när bär jäser…det bildas alkohol. Och visst måste ni hålla med om att det är minst lika farligt att flyga onykter som att köra onykter? Så nu har jag (läs sambo) främjat nykterheten bland våra flygfän genom att beskona dem från onyktra flygfärder framledes….körsbärsträdet är numera ett minne blott 👌😁

Men eftersom jag varken ska flyga (kvasten är avställd till nästa påsk) eller köra bil så tar jag ett glas vin och njuter av solskenet 🤣

Tydligen med flygfän i😁

Ha en fin lördag ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s