Gallring för ökad tillväxt

Sverige byggde sitt välstånd på bland annat den rika förekomsten av naturresursen trä. Detta i kombination med innovativa människor (de som tillhörde de 3/4 som stannade kvar i fäderneslandet) som var tvungna att hitta lösningar på överlevnad i ett hårt & kargt land. Skogen var livsviktigt och därför var det viktigt att sköta om skogen och träden på rätt sätt för att den skulle växa till kraftig och på så sätt bli en kraftelement och konkurrensmedel.

skog.jpg

Ett mycket viktigt moment att få en skog med god kvalité är att gallra. Man plockar då bort träd med t.ex krokiga stammar, träd med grova kvistar långt ner på stammen…allt detta gör man för att i slutänden få en skog med hög kvalité. När man gallrar ökar man samtidigt motståndskraften hos de kvarvarande träden mot skador av olika slag. Kontentan är alltså att gallring är av stor vikt för att i slutänden få en skog av oerhörd god kvalité.

gallring.jpg

Har ni nu orkat läsa så här långt så ska ni få ta del av min spekulation 😉 Likt trä är vi människor uppbyggda av organiskt material…vi är levande…ni vet C6H12O6  

Som är livets byggsten…kan man då applicera gallring i olika konstellationer av människor? Nu finns det säkert en del bajsnödiga personer som redan här slutar läsa för de tycker det börjar lukta Adolf. Nej, det är inte  jag tänker. Nej, vad jag vill ha sagt är att man helt enkelt går in och gallrar (ur en viss aspekt) i olika grupper…det som blir bortgallrat…ja, då hittar man deras unika förmågor och jobbar vidare med dem…även om detta kan behövas upprepas 🙂

Detta var mina tankar en vanlig tisdagskväll i April nådens år 2018…tack till personen som gav mig ämnet för dagens inlägg 🙂

Ha en fortsatt fin kväll ❤

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s