Mammamotivet

Nu är jag kommen till sista gruppen av svordomar och det är just mammamotivet…och detta sätts gärna med fördel ihop med förra gruppen, samlagsmotivet.

Även denna grupp används inte av svenskar i min generation eller äldre, däremot bland den yngre är det vanligt. Kanske beror det på den ökande rörligheten, då svordomar som innehåller benämningar av någons mor tillsammans med någon form av sexuell handling är vanligt i de slaviska språken, ett språk utvecklas ju genom influenser från andra språk. Men det är inte bara de slaviska språken som det är vanligt att blanda in mödrarnas sexualliv i svordomarna, de återfinns även i de asiatiska språken…och då nöjer man sig inte med endast mödrar utan även dessas anmödrar tillsammans med pH-värdet på underlivet.

Här i Sverige fick vi ju en liberal inställning till sexualiteten på 50-60-talet och kanske är detta orsaken till av vi inte har för vana att svära med dessa ord…inte heller blir vi särskilt förförade över om någon skulle säga ”din mamma”…inte till någon i min ålder ska nog tilläggas.

Det jag förfäras över är ju snarare att det endast är mammor som det ska sväras över…var är alla pappor i svordomarna? Undra just om inte männen känner sig lite bortglömda och kanske en aningen kränkta över att inte få vara med i dessa uttrycksfulla och målande kraftuttryck 😉

Vi som lever i ett så jämlikt samhälle med genusperspektiv på det mesta…här har vi en bortglömt område som måste styras upp…alla ni som svär med ord från det här gruppen…byt ut mamma mot pappa och ni har gjort något för jämlikheten 😉

Ha en fin torsdagkväll ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s