Samlagsmotivet

Dags för fjärde gruppen av svordomsgrupperna…att använda samlagsord i sina verbala känsloyttringar förekommer knappt inte i Sverige…men i våra grannländer, Danmark & Norge, finns det ett uttryck för vårt skitjobb och det är; et forpulet job…fritt översatt…ett uppknullat jobb.

Ordet knulla används här i negativ bemärkelse och det tycker jag är lite märkligt, då själva handlingen till sitt huvudsyfte handlar om det vackraste vi människor kan skapa…barn 🙂

Men som jag nu skrivit ett par gånger så använder vi tabubelagda ord i våra svordomar, och vi svenskar har väl ansetts vara ganska frigjorda på det här området 😉

 

ksfmediafi_3477684.jpg

Den svenska synden blev ett begrepp som spred sig världen över på 50- och 60-talet på grund av heta vågade sexscener ( som i filmen ovan)…Det var i den här vevan det blev obligatoriskt med sexualundervisning i skolan, preventivmedel legaliserades och synen på homosexualitet blev mer liberal…inte konstigt att vi inte använder samlagsord i våra svordomar 🙂

Svordomar med samlagsord är ju något man som lärare kan höra frekvent…ibland med oönskad effekt av frustrerade elever som uttrycker dem 🙂 Särskilt när man börjar storskrattar…och skratt är ett effektiv sätt att döda en gryende konflikt och få ungdomarna att kommunicera, istället för att verbalt och så småningom fysiskt börja attackera varandra…en gång var det en elev som till en annan skrek ”jag ska knulla dig upp och ner”…detta var tänkt som ett synnerligen otäckt hot, men jag bara börja skratta…och de trätande eleverna stannade upp i sin verbala kraftmätningen och undrade vad som var så roligt…jo, fick jag förklara…kan ni berätta hur detta skulle gå till? Hur gör man detta upp och ned? Går det ens rent tekniskt att genomföra? Kanske finns det något i kunskapskraven för ämnet idrott & hälsa som kan uppnås med detta?…tja, konflikten var som bortblåst efter 5 minuter 🙂

Ha en fortsatt fin tisdagkväll ❤

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s