Omgiven av idioter

Det är en känsla vi kanske är bekanta med, för vi alla har väl varit i den situationen där människor runt om oss inte verkar fatta någonting 😉 Kanske tycker du då hela bunten är idioter…

idioter.jpg

Men du, felet ligger antagligen hos dig själv 🙂 Kommunikation är ju A och O för att meddelandet ska gå fram, och är du inte tydligen nog med vad du vill ha sagt och mottagaren inte tolkar dig på, vad du tycker, rätt sätt uppkommer ett problem. Men problem är ju till för att lösas, eller hur ?!?

I boken ”Omgiven av idioter” får du lösningen en gång för alla hur man faktiskt kan förstå sig på de som inte går att förstå. I boken delas människor in i olika färger, och utifrån dessa färger växer personlighetsdrag fram och du som kommunikatör kommer så smått lära dig hur ditt budskap kan nå fram till de olika personer som lyssnar på dig. Du kan också lättare förstå hur du kan lägga fram ditt budskap beroende på vilka ”färger” du har framför dig 🙂

Personligen anser jag att jag är en gul person med inslag av rött. Fasan var stor en gång när jag skulle jobba tillsammans med en knallblå person. Vi var så olika som människor, men jag insåg snabbt att vi två tillsammans var ett vinnande team. Det gäller bara att inse att alla färger behövs.

färger.jpg

 

När du lärt dig vilka personlighetsdrag de olika färger representerar kommer dina framtida konversationer gå smärtfritt och vilket team du än kommer att hamna i kommer bli framgångsrikt. 🙂

Ha en fin lördag ❤

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s