Nollning, pennalism & teambuildning

Så var dagen kommen för gymnasieeleverna att påbörja sitt läsår. Många var säkert de som var nervösa över att börja på en ny skola, börja i en ny klass och träffa mängder med nya lärare…räcker ganska gott och väl för att vara lite smått orolig. Men när man på sin väg till skolan möts av diverse sprayade budskap på cykelbanan med ett illavarslande budskap blir ju inte nervositeten desto mindre…

Varför bär fortfarande den så kallade ”nollningen” på gymnasiet ett stort drag av pennalism över sig?

nollning.jpg

Var i ligger njutningen att förnedra  och kränka sina kamrater? Har vi så många psykopater bland våra blivande samhällsmedborgare? Jag fattar verkligen inte…så många intelligenta studenter jag har mött med en stark självkänsla och gott självförtroende…hur kan de sänka sig till den nivån?Må så vara att det ”bara” var vattenpistoler och tuschpennor…men, hallå!!! Vad ger en annan rätten att skriva med tusch i en annans ansikte? Det är inte OK!

Varför kan man inte köra äkta teambuildning? Varje program på gymnasiet vill ju å det bestämdaste hävda att just deras program är det bästa, varför trycker man då ned ”sina” ettor? Bättre då att skapa ett starkt sammansvetsat program som löper genom alla tre årskurser 🙂 DETTA är något jag vill se framöver 🙂 Tänk om skolan kunde sponsra eleverna med en liten peng för att kunna hitta på aktiviteter som stärker VI-känslan 🙂

team.png

All heder åt de elever idag som tog hand om de ettorna som absolut inte ville hamna mitt i en nollning, härligt att se 🙂

Jag önskar verkligen att det fortsatta välkomnadet åt förstaårseleverna sker på ett upplyftande sätt.

Ha en fortsatt fin torsdagkväll ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s