Den fria viljan & en stel kropp

När klockan ringde i morse skuttade jag direkt inte upp ur sängen, det var i och för sig något år sedan det hände, nej…jag rullade försiktigt den ömmande kroppen åt sidan, svängde sakta bägge benen över sängkanten och försiktigt försökte jag häva mig upp i sittande ställning med ena armen som stöd…helt enligt riktlinjerna hur man jobbar med att få upp boenden på servicehemmen 🤣satt en liten stund innan jag kunde resa mig med knarrande knän upp i en stående position😇

Detta fick mig att fundera på den fria viljan…vilket för övrigt har diskuteras i tusentals år, så jag är ju inte först med att fundera på detta.

Anledningen till den ytterst stela tantkroppen beror visserligen på min ålder, men den största anledningen till mitt morgontillstånd kan jag härleda till gårdagens debut i Värsta Formen 🤟

En debut jag med skräckslagen förtjusning sett fram emot😆strax innan dörrarna skulle passeras och vi skulle springa ut på Storgatsbacken mitt bland all människor (det var tjejkväll i den lilla staden) för att starta passet hade jag den känslan jag har innan jag träder in på Gasten, spökhuset på Liseberg …förtjust med lite kill i magen🤪 100 minuter av lite lätt transportlöpning mellan olika platser där vi gjorde allehandas asjobbiga övningar som burpees, bulgariska utfall, kålmaskar 🐛 & pissnödiga utfall.

Har jag blivit tvingad till det? Ellet utsatte jag mig för detta krälande på marken av fri vilja??? En del forskare hävdar att vi inte har en fri vilja…men det beror helt och hållet vilken aspekt man har som utgångspunkt då de menar att en fri vilja utgår från vårt undermedvetna…men detta undermedvetna har formats av andra under vår uppväxt…alltså har vi människor ingen fri vilja.

Eftersom det finns otaliga böcker och avhandlingar skrivna i ämnet som framstående forskare producerat efter år av datasamlande & studier så kanske jag inte har ett digert underlag för att dra en slutsats om vi människor har en fri vilja eller inte 🙅‍♀️

Därför nöjer jag med mig att säga att jag med egen vilja deltar i Värsta Formen. Det var sååååå himla kul att vara med, lite märkligt kan tyckas då jag inte gillar när andra ska tala om för mig vad jag ska göra.

Men på torsdag är jag på plats igen för att lydigt kräla, hoppa, springa ….ja vad än Fru Helt säger så gör jag det…av min alldeles egna vilja…

Med dessa ord avslutar jag nu med en liten stretch och en önskan om att ni alla ska få en härlig helg.

❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s