Ont i fötterna på olika sätt…

Som vanligt när sambon kom hem pratade vi lite om hur vi haft det under dagen. Han berättade om en snygg 90-graders backning med bil och släp han gjort 🙂 Jag berättade om att jag pratat om genusperspektivet inom teknikområdet med eleverna, och att jag då berättade att jag faktiskt bytt däck på en bil alldeles själv en gång 🙂 Jag fick då hoppa på fälgkorset och givetvis så slant jag så fälgkorset drog i min ena fotknöl…kändes inte så där värst skönt kan jag lova…

Det var detta som fick mig att tänka på att dagens barn och ungdomar säkert inte upplevt känslan av att springa över en sommaräng, grusplan eller en gräsmatta med träskor på fötterna…de har sluppit upplevelsen när man tar i för fulla muggar och låter de små benen trumma på, allt för att vinna….så klart har de inte heller upplevt känslan när man i sin iver att vinna det spontana sprintloppet sparkar sig själv på fotknölen med ena träskon… :O och faller så att säga på målsnöret…det gör ont

träsko.png

En annan smärtsam upplevelse som också hör till min barndom är alla de gånger man sparkade av sig träskorna och cyklade barfota 🙂 Vilket härligt sommarminne kanske du tänker 😉 men mina minnen ikväll från de här gångerna är då man vevade på med benen, ställde sig upp för att trycka ifrån med benen för att få den bästa rörelsen framåt…som stoppades upp av friktionen mellan asfalten och stortån…ryser när jag kommer ihåg känslan, det gjorde också bra ont att dra i tårna i asfalten eller gruset…

Säkert många med mig som har upplevt detsamma 😉 Men jag bara undrar, har inte barn träskor idag?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s