Elpriser & EG-rätten

I juli 2006 gjorde Danmark en anmälan till EU-kommissionen , en anmälan som antydde att Svenska Kraftnät begränsade exporten av billig svensk el från vattenkraft över Öresund…alltså till Danmark. Samtidigt som de sedan länge krävt en nedstängning av Barsebäck.

Anmälan gjordes i mitt tycke av ren & skär avundsjuka….Sverige & Danmark har alltid historiskt sett varit i krig med varandra…och Sverige vann det senaste då vi återtog Skåne och södra delarna av Småland….läs elområde 4 = svindyrt…från Danmark

Efter Danmarks anmälan vek sig Sverige (svagt) och detta beslut ser vi effekterna av idag…Sverige, det forna starka kungadömet, viker sig platt för övriga länders hävd till diskriminering av elhandeln…vilket har resulterat i att Sverige 🇸🇪 delas in i 4 olika elområden, områden som blir dyrare ju längre söderut du tittar på Sveriges karta.

Ikväll kostar 1 kWh nästan 7 kronor 🙈 i elområde 4….och jag som sann smålänning känner mig kränkt…och enligt Rom-fördraget som vi i Sverige förbundit oss till sedan vårt inträde i EU 1995…får man inte diskriminera någon invånare i ett EU-land. Nej, vi ska kunna känna oss fria att kunna bo var vi vill, och en ekonomisk fråga (läs elpris) ska inte vara skälet till att man väljer att flytta… jag tror att Danmark 🇩🇰 hade en avsikt att avbefolka södra Sverige så att de med lätthet kan överta och en införliva södra delarna av Sverige i sitt kungadöme….något de historiskt sett aldrig kunnat göra och behålla 😂

Aldrig att jag ger upp mitt Sverige för höga elpriser..,det finns en sanning bakom de historiska talesätten om en Smålänning…vi är sluga & uppfinningsrika 🥰

Därför lagar vi mat på vedspisen, och använder det överblivna vattnet till en handdisk 🤩🇸🇪 och fryser vi tar vi på oss mer kläder….jag fattar varför det hemstickade plagget är årets julklapp 🎄🎅

Och än är ögonen i bra form för att kunna sitta och rätta i skenet av brinnande ljus 🕯

Så…trots Danmarks avsikt med att avbefolka södra Sverige så att de lätt kan invadera södra delarna av det svenska kungadömet….kan de vara säkra på att de ännu en gång kommer förlora…för trots alla vedermödor finner vi Smålänningar lösningar på de problem vi ställs inför 🥳

Ha en trevlig kväll mina vänner i denna kyliga & dyra elvinterskväll ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s