I am a Swede…

Kommer jag aldrig säga till någon som är från England 🙂

Jag och sambon är nyligen hemkomna efter en härlig vecka på den grekiska ön Kreta. Det blev mycket bad i både pool och hav, och en hel del sol…för mig i alla fall…jag har inte direkt det typiska svenska utseendet med blont hår, blåa ögon och lite ljusare hud…men svensk är jag.

Vecka bestod inte endast av bad & sol, nej då…stundtals bytte vi ut den halvliggande positionen i solstolen mot en mer upprätt sittande ställning i barstolen. Vi hittade en mysig pub med en härlig uteplats i skuggan där havsbrisen svalkade gott mot den solvarma huden…och drycken svalkade gott invärtes. Det var på den här puben jag och sambon träffade två damer från England. Vi diskuterade el- och drivmedelspriser, vi pratade om vad vi jobbar/jobbade med och såklart vilken restaurang på ön som vi tyckte var bäst. Och det var här, när vi diskuterade mat som en av damerna frågade vad vi tyckte om ”the swede”

Öhhh…jag fattade ingenting…”the swede”??? Deras beskrivning av den här grönsaken, som jag förstod att det var tal om, var att den är svår att forcera men när man väl skurit upp den är den vit inuti och smakar gudomligt. Men min nyfikenhet om vilken grönsak de pratade om måste stillas, så efter en googlesökning på ”the swede” dök detta upp…

Tydligen är ”the Swede” en kålrot…blev nästan lite kränkt där en sekund. För jag minns talspråket ”dum som en kålrot”…tycker engelsmännen att svenskar generellt är dumma i huvudet? För varför i jösse namn kallar de kålroten för ”the swede”?

Men eftersom jag inte tillhör den lättkränkta skaran så tror jag att de kallar kålroten för ”the swede” på grund av den beskrivning de gav av grönsaken…min tolkning;

  • den är svår att skära upp…detta kan liknas vid att den generelle svenskan har en ovilja mot att småprata med främlingar
  • den har ett vitt ”kött”…precis som den typiske svensken har ett vitt och ljust skinn
  • men när du väl bearbetat kålroten smakar den gudomligt…alltså har du väl lärt känna en svensk har du en innerligt vänlig och hjälpsam människa vid din sida

Hursomhelst kommer jag aldrig presentera mig som ” I am a swede” för en person från England…för dum som en kålrot är jag icke 🙂

Ha en fortsatt fin lördag ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s