Du följer väl rekommendationerna…

Du…

Du..ja just du…följer väl rekommendationerna för att inte belasta sjukvården i onödan??

Folkhälsomyndigheten, FHM, är nog den statliga myndighet vars hemsidan haft flest besökare de senaste två åren. Men troligen är nog inte de medelålders personerna, både män & kvinnor, med ett omfångsrikt midjemått särskilt läskunniga…eller kan de vara att de inte är tekniskt bevandrade…

För hör och öppna…det finns fler rekommendationer från FHM för att inte belasta sjukvården, än att just vaccinera sig…

Mat & fysisk aktivitet är kopplade till några av de främsta orsakerna till sjukdomsbörda…

52 % av svenska folket i åldrarna 16 till 84 år är överviktiga eller feta

80 % av svenska folket når inte upp till rekommendationen att äta 500 gram frukt & grönt per dag…

34 % av svenska folket medger att de inte når upp till FHMs rekommendation att ägna 150 minuter åt intensivt pulshöjande aktivitet alternativt 300 minuter åt måttligt pulshöjande aktivitet varje vecka…

Personligen har jag själv en del att jobba med då det kommer till hälsofrämjande åtgärder, det är jag mycket medveten om…så pekpinnar kring det undanbedes.

Men trots att jag hatar sprutor har jag vaccinerat mig, trots att jag ogillar konditionsträning utsätter jag mig för detta varje vecka…ansiktsuttrycket när jag tvingas springa längre sträckor är detsamma då som nu…jag älskar ostbollar, men det går många veckor mellan gångerna jag trycker i mig en påse…

Så lyft era rövar från soffan, stäng foderluckorna och dra ert strå till stacken för att underlätta för sjukvården.

Ha en fin onsdag ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s