IFK Värnamo & bomber

För några veckor sedan var ”Värnamo” det mest googlade under ett dygn, och det på grund av ett bombdåd med koppling av gängkriminalitet. Imorgon när jag vaknar hoppas jag få höra att ”Värnamo” återigen varit det mest googlade under dygnet…men då av anledningen till att en av stadens fotbollsklubbar, IFK Värnamo, spelat in sig i Allsvenskan 🙂

Personligen tycker jag att det är underbart att idrott kan förena människor och få dem att känna samhörighet & gemenskap, det tredje steget i Maslows behovstrappa blir uppfyllt. Jag kan lova att IFK Värnamo, och lagets bedrifter kommer diskuteras på många arbetsplatser imorgon.

Tyvärr kommer jag inte att få möjlighet att känna den här samhörigheten, jag .kommer inte komma upp på det tredje trappsteget imorgon eftersom…det är v. 44 och därmed HÖSTLOV…och jag är ledig.

Personligen är fotboll inte en sport som jag är särskilt intresserad av, trots att till och med jag har en kort karriär i samma klubb…när jag var runt 12 år tyckte jag det kunde vara coolt att vara målvakt. Började i nämnd klubb, tränade ett par veckor, och sedan var det dags för match…och det var då jag och alla andra upptäckte att jag inte var den ultimata målvakten, eftersom jag backade in i mål när motståndarlaget kom in i anfalls området och sköt…hårda…bollar på mig…därmed var min fotbollskarriär avslutad.

Jag har testat på många idrotter under mina levnadsår, men inte i någon vann jag några framgångar…OM man inte räknar in Korpidrotten 🙂 Därifrån har jag mängder med 1:a priser ifrån…kan dock bero på att jag var den enda som ställde upp och tävlade i Juniorklassen

Men idag, när jag är 50 år gammal, känner jag att jag vinner högsta vinsten varje dag när jag tränar, på gymmet känner jag samhörighet…för min tränare pushar & lyfter på ett sätt som tilltalar mig. Det finns en form av glädje & stolthet bakom de sarkastiska orden som kan yttras…men jag vet att det inte är illa ment, och vi är många deltagare som får en skopa ovett öst över oss, och därmed infinner sig samhörigheten ❤

Idrott är en sann källa till ren och skär glädje ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s