Jag, en gul lärare ….

Kanske har du hört talas om boken ”omgiven av idioter”? En bok som tar upp 4 olika personligheter på ett lekfullt & skämtsamt sätt…finns ingen vetenskaplig forskning bakom påståenden som görs i boken. Personligen tycker jag de olika personbeskrivningarna ( baserat på färgerna röd, gul, grön & blå) är ypperliga att utgå ifrån när jag pratar med mina elever om hur man bygger ett vinnande team

Om jag skulle ge mig själv en färg är jag gul, gul som solen ☀️ jag är en sådan person som får energi av andra människor, jag vill inte heller fastna i rutiner…jag är ganska verbal 🗣 av mig (vilket ibland är en nackdel). Dessutom är jag öppen, positiv, optimistisk & en spontan kreativ människa 🤗

Observera; gul klänning ☀️

Jag avskyr att upprepa samma saker alltför ofta (om det inte gäller antal repetitioner för en viss övning på gymmet 🏋️‍♀️ då funkar det fint). Därför har jag inte heller exakt samma planering år ut & år in i min undervisning, även om det är samma kurs…nä, det tilltalar inte mig. Jag försöker planera olika moment i kurserna jag undervisa så de ska passa just de elever jag för stunden har. På så sätt blir det ju en ny utmaning även för mig 🤩 som jag tillsammans med eleverna ska bemästra…kanske är det därför jag alltid går med glädje till jobbet 😃 söndagsångest är inte min grej.

Jag har ett fantastiskt jobb, det är ett kreativt & skapande yrke där slutprodukten är allas vår framtid 🤓 ett viktigt jobb som jag önskar skulle få mer positiv uppmärksamhet i media så att fler väljer läraryrket i framtiden 🤩

Jag firar den här starten på arbetsveckan med lite måndagsmys och tacos 🌮

Måndagen är snart gången för min del och jag ser redan fram emot vad tisdagen ska bära med sig 🙌

Ha en fin kväll alla…och ni som inte trivs med era jobb…se er om efter något nytt, för gnällrövar & negativa människor vill ingen jobba med ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s