Pay it forward

Är ett engelskt talesätt som hänvisar till en liten god gärning för någon annan människa ger ringar på vattnet…att skicka glädje till någon annan människa ✨

I dessa Corona-tider tror jag många varit oerhört hjälpsamma mot sin nästa, så pay it forward har inte bara varit ett talesätt utan det har blivit införlivar i många människors vardag…fantastiskt. Att hjälpa sina medmänniskor, att inte vara egoistisk och dela med sig är verkligen en fin egenskap.

Men….det finns ett ämne som får svensken att bli till den snålaste & egoistiska varelse denna jord sett…ett ämne som kan få den vänaste, trevligaste och mest omtänksamma människa att förvandlas till en demonisk furie som hellre ger bort sina egna barn än att tala om var de plockat sina kantareller 🍄🤪

Jag tillhör en av dem som kan gå i en kantarellskog utan att se en enda kantarell. Flugsvampar i oändlig mängd är det jag finner. När man frågar lite försynt om någon vill visa sina kantarellställen får man typ ett översittarleende tillbaka med ordet näää.

Det folket som hittar skogens gula guld inte vet är att när de postar sina bilder på sociala medier är att man kan få GPS-koordinater på bilderna 🤣 så nu blir det inte så svårt för mig att ge mig ut i skogen och plocka ett par kantareller så det räcker till ett par kvällsmackor 🤩

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s