Ola ❤️

Idag har sambon namnsdag, ja inte bara han utan alla som heter Ola.

Namnet Ola är en kortform av Olav som i sin tur är en västnordisk form av Olof. Olof är ett fornnordiskt namn och betyder ”ättling”…passar bra på sambon då han härstammar från Smålands Husarer 🐎

Innan vi möttes, en kväll för snart 7 år sedan, kände jag ingen som hette Ola…,nu finns det Olor till höger & vänsterja nästan så man kan strössla med dem...eller det var nog att ta i 😅för enligt SCB finns det i Sverige 9584 män som har Ola som tilltalsnamn och 333 kvinnor 🤣.

Under de senaste 30 åren har namnet Ola inte funnits med på topp-100 listan över populära namn, utan namnet hade sina glansdagar under 60- och 70-talet. Detta förklarar varför medelåldern för dem som har Ola som tilltalsnamn är så pass hög som 49,2 år.

För mig spelar det ingen roll att Ola befinner sig i en nedåtgående trend 😉 för mig kommer namnet alltid betyda kärlek 💕 Sedan något som för övrigt passar in på sambon är att namnet Ola betyder våg 🌊 på spanskaganska passande då han är överjävlig på vattensporter🏄‍♂️ och snart är sjöingenjör 🚢

Önskar er alla, oavsett om ni heter Ola eller ej, en fortsatt skön ☀️ söndag ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s