Döstädning & Corona

Begreppet döstädning kan ha två olika innebörder. Dels att man städar och organisera sina saker så man aldrig har något onödigt bra att ha hemma. Ungefär som när man köper in en ny pryl eller klädesplagg ska motsvarande döstädas bort…en in och en ut. Detta är ett förhållningssätt man har genom hela livet…för att inte samla på hög. Ett förhållningssätt som inte gäller mig 🤪 jag har samlat på diverse prylar hela livet. Jag har haft stora samlingar av; suddgummi, klistermärken, stenar, tvålar, snäckor, Dallas-bilder 💃, pennor, servetter & prislappar 🤷‍♀️ men tyvärr är alla dessa borta nu….mina barn kanske skänker ödet en tacksamhetstanke att de ”råkade” komma bort när mina föräldrar sålde huset jag växte upp i så de slapp den andra innebörden av begreppet…nämligen att städa efter någon som avlidit.

I dessa Corona-tider med så många människor som sitter fast i sina hem tror jag många passar på med döstädning…ett ypperligt tillfälle att rensa bort gamla ”bra att ha”-saker 🧹

Även jag borde kanske ta tag i det…men idag är det en sådan ljuvlig dag så jag vill hellre sitta en stund i solen och filosofera ☀️

Det är ju ändå långfredag idag…en dag för stillhet och eftertanke så jag sitter väl en stund till och grunnar över om jag ska döstäda eller inte 🤔 annars får jag väl skänka den persons vars lidande & död på korset är upphovet till denna i almanackan röda fredag.

Ha en fortsatt fin dag alla ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s