Kärlekens drog

Dopamin är en av de vikigaste signalsubstanserna i vårt centrala nervsystem ( hjärnan + ryggmärgen).

Det är en nyckelspelare, som likt Zlatan, fintar bort varenda motstånd och ser till att budskapet mellan cellerna fungerar och vi mår bra ✨

Men ett obalanserat system, Zlatan sitter på bänken, kan leda till problem…allt från olustkänslor ( som längtan ❤️ till svåra sjukdomar). Dopamin påverkar både den fysiska och psykiska hälsan…den bär ansvaret för vårt humör. Den är en viktig faktor för vår överlevnad…att ha sex, att äta, att röra på sig 🏋️‍♀️💪…om vi mår av dessa aktiviteter ökar det chansen för människosläktets överlevnad. För när dopaminet flödar från hjärnans belöningssystem stimuleras särskilda mottagarmolekyler på andra nervceller som får oss att njuta. Det gör att vi aktivt anstränger oss för att få uppleva den behagliga känslan igen…

Men hur jag än anstränger mig kan jag ej få tiden att gå fortare…det är fortfarande i skrivande stund 8 långa dagar innan jag får se min kärlek igen 🥰 en person som på gott & ont tar fram alla mina sidor hos mig

Men som Einstein sa…tid är

Relativt…

Ha en fin söndagkväll ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s