Slemmiga duschdraperi & fysikens lagar…

Finns det något som är så obehagligt som när man står i duschen och man känner hur duschdraperiet börjar dra sig inåt mot kroppen? Det börjar lite sakta att vidröra anklarna för att fortsätta sin kalla smekning uppåt dina duschvarma ben 😬 för mig är det exakt samma känsla som när man badar i havet och alger smetar fast mot benen…och man tror det är något gammalt lik som försöker kommer åt och mumsa på dig…

Men det är ingen halvrutten zombie som lurar på andra sidan draperiet 🙏🧟‍♂️ nej, det är bara en av fysikens lagar som styr rörelsen av duschdraperiet.

När duschutrymmen blir uppvärmt av det varma vattnet som strilar ner över din kropp blir det en temperaturskillnad mot den omgivande luften på andra sidan, och naturen strävar alltid efter jämvikt 💁‍♀️ så det är trycket från den kalla luften på andra sidan som förstärker draperiets rörelse in mot din kropp… och om du nu tror att du löser problemet med att duscha kallt 🥶 är jag ledsen att göra dig besviken 😔 för det finns ytterligare en orsak till rörelsen hos duschdraperiet och det är cykloneffekten 🌪

Den här effekten uppstår då vattnets rörelser får luften att snurra runt som en liten luftpump, så att draperiet sugs inåt…och detta uppstår oavsett om duschar varmt eller kallt 😬

Personligen har jag försökt lösa problemet med att ha en tyngdtråd i nedersta änden på draperiet…men den är för lätt…kanske får jag sno med mig en 10-kilos hantel 💪 nästa gång jag är på gymmet, för att knyta fast i draperiet 😂 så jag kan duscha i lugn & ro utan tankar på halvruttna kroppar. Men tills dess använder jag duschen på gymmet, med golvvärme och utan duschdraperi✨

Ha en fin tisdag ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s