Jag gör skillnad….

Och jag är viktigt för Sveriges framtida kompetensförsörjning och jag vet att jag gör ett bra jobb…så ni kan tacka mig för att Sverige även i framtiden kommer ha en hög välfärd genom de skattepengar som genereras av de företag som mina elever kommer starta 🙂

img_7058

Men vi engagerade lärare behöver bli fler, Sverige behöver fler lärare som mig…lärare som vill se elever lyckas, lärare som vågar säga ifrån, lärare som coachar…inte curlar…, lärare som visar entusiasm för sitt yrke, lärare som gör sitt yttersta för att förmedla Skolverkets flummiga kunskapskrav till eleverna och som har förmågan att väcka en liten uns av nyfikenhet hos adepterna. Blir vi inte fler kommer vi ha en hög av kol och deras bittra glöd kommer ge en svart tung dimma över landet…men om vi får fler lärare enligt mina ovan nämnda kriterier kan vi tillsammans hjälpas åt att trycka & pusha på kolhögen så att de så småningom blir till en ovärderlig hög med skinande diamanter 🙂

Bildresultat för diamanter

Men hur ska vi bli fler? För något år sedan var det fler sökande till Paradise Hotel än till de svenska lärarutbildningarna…öhhhh…något är seriöst fel…och vems är felet kan man undra? Trots diverse lönesatsningar som gjort att man tjänar bra som lärare är söktrycket till lärarutbildningarna lågt…men jag vet vem jag gärna klandrar…och det är media på riksnivå. Läste en artikel (tyvärr har jag glömt vilken så jag kan inte hänvisa till den, så ni får tro på mina ord) där man visade att 75% av alla artiklar som skrivs om skola/elever/resultat är negativa…75%…vem vill då utbilda sig till ett yrke som svartmålas och som framstår som en enkel biljett till utbrändhet???

Men verkligheten är ju inte sådan som vinklas i medier…varför kan inte media skriva om framgångshistorier istället? Givetvis ska man inte mörka den nedåtgående trenden i svenska elevers resultat…men varför inte skriva om all den glädje som finns i läraryrket? Glädjen i att se sina elever lyckas, glädjen i vetskapen att man coachat fram de svenska mästarna i innovation, glädjen då elevernas hårda arbete synliggörs genom att de blir inbjudna till Norden största underleverantörsmässa Elmia Subcontractor och den glädjen man känner i hjärtat då man får höra att elever är inbjudna till den stora nationella Diabetsgalan?

MicrosoftTeams-image (2)

Nej, den glädjen och positivitet hör man väldigt lite om…tyvärr.

Men även på den fronten försöker jag få lokal media att uppmärksamma de goda resultat som engagerade lärare, ambitiösa elever och företag som ser nyttan i att samarbeta med eleverna faktiskt ger 🙂 Hoppas nu att eleverna blir uppmärksammade 🙂

Har du orkat läsa hela inlägget inser du säkert att Jantelagen inte gäller mig 🙂

Önskar er alla en härlig tisdagkväll ❤

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s