Magiska midsommar

Då var Midsommarafton här igen, en dag som för mig förknippas med magi…

För många är de gånger jag plockat 7 olika sorters blommor och lagt under huvudkudden, med hopp att kunna drömma om den person man så småningom om skulle gifta sig med 💍

Men varför just 7? Jo, ända sedan antiken har siffran 7 ansetts som magisk & lyckobringande. Antagligen för att man då kände till just 7 himlakroppar 🌞🌏🌔och man såg att det magiska fenomenet med regnbågen hade 7 färger 🌈. Idag vet vi tack vare vetenskapen att det finns bra många fler himlakroppar och att regnbågen inte är magisk utan ett optiskt fenomen som uppstår då ljuset bryts genom regndroppar. Men magin med seden & traditionen lever kvar…

Men jag drömde aldrig om någon 🙄 kanske berodde det på att jag inte hoppade över 7 gärdsgårdar…för det ska man ju egentligen göra som en symbol för att man beträder gränsen mellan verkligheten och den magiska världen.

Vill man hålla sig frisk det kommande året ska man rulla sig naken i daggen på midsommaraftons tidiga gryning …jag var vaken kl 4 imorse och dimman låg som ett tunt täcke över åkern så jag kunde ju passat på att försäkra mig om ett friskhetstår…men jag gillade inte tanken på att rulla runt i koskit & fästingar och annat jävelskap, nej…jag har tagit till mig den vetenskapliga förklaringen till hur man får en stark kropp och begav mig till gymmet istället 💪

Så med dessa rader önskar jag er alla en riktigt härlig & skön midsommar ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s