Skärp dig!!!

Är en bra tillsägelse till de som gömmer sitt otrevliga beteende bakom orden ”min blodsockernivå är i botten” eller ”får jag inte äta kommer jag döda någon”…Vi alla har en sådan person i vår närhet 🙂 Det kan till och med vara att det är just DU som är personen.

Jag tillhör den skaran ska jag erkänna. Jag har ofta använt den ”ursäkten” för att lovligt kunna vara otrevlig & spydig mot min omgivning…för alla vet ju hur man blir om man inte får äta 😉

zombie.jpg

Men idag har jag fått veta att för oss nutidsmänniskor är det bara att ”skärpa till sig”är inte nöjd med att Mrs Helt from Hell stack hål på den lilla skyddsbubblan 🙂

Det som händer när vi blir hungriga är att det utsöndras ett hormon, noradrenalin, som biologiskt sett ska göra oss mer alerta och öka vår koncentrationsförmåga…eller vår och vår…på den läkarsidan jag varit inne och läst mer om hormonet så sker detta främst hos männen, en ökad aggressivitet har uppmäts vid en ökad frisättning av noradrenalin(!) Antagligen en ren och skär överlevnadsmekanism då det var mannen som var jägaren och kvinnan den som stod för omsorgen. Hos kvinnorna har man märkt att noradrenalinet har en lugnande effekt…öööhhhhh….wtf

Så tyvärr alla kvinnor…vi kan inte påstå att det är hungern som får oss att bete oss som Häxan Surtant…det är helt och hållet ditt eget fel…så, du…skärp till dig!

häxan surtant.jpg

Men det finns en annan spännande aspekt på det här…när man är hungrig så är det lätt hänt att man så fort man får tillfälle går all in på allt ätbart…eller inte riktigt…allt ätbart som vi vet inte är så bra för hälsan. Varför går vi inte all in på det nyttiga vi har i kylskåp & skafferi? Du har säkert ätit fyllemat på väg hem från en synnerligen lyckad utgång 🙂 Åt du morötter och broccoli? Nä, tänkte väl det…antagligen en flottig hamburgare  eller en smaskig kebab 🙂 Så att vara hungrig & på kanelen är verkligen ingen bra combo…

Kontentan av det hela…oavsett om du är nykter eller ej….hungern får dig att göra fel val 🙂

Jag ska intala mig att jag inte ska vara rädd för min just nu knorrande mage och istället välkomna lugnet som snart kommer sprida sig i min kvinnliga kropp med hjälp av noradrenalinet.

Så om du är kvinna och har en man vid din sida som just nu som är retlig & på dåligt humör…kasta till honom lite kokta ägg, kött, broccoli eller något annat bra näringsämne (för det är vad han behöver) och backa samtidigt som du pratar lugnande med honom. Upprepa proceduren tills du märker att han börjar bli trevlig igen.

Ha ett fint avslut på den här onsdagen ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s