Inkrementalistisk budgetering…

Alltså…hallå…läs rubriken och försök förstå vad det är…

Jag anser att jag har ett ytterst gott ordförråd och brukar få bra resultat när jag testar mig på högskoleprovets ordförståelsedel 😉 men det här ordet har jag aldrig i hela mitt snart 48-åriga liv hört förut…inkrementalistisk

Låter lite likt kremering eller sakrament, men ändå inte. När jag stöter på ord jag inte hört förut, ja det händer faktiskt att jag gör det ; ), då försöker jag alltid bryta ned ordet i mindre delar för att på det sättet försöka spåra någon stam i ordet som kan leda mig till ursprunget och dess betydelse.

Sakrament  är en helig handling och  är sju till antalet. Sakrament är en del av en helhet.

sakrament

Kremering kan man säga är en begravningsrit då man med hjälp av eld befriar anden från köttet. Man delar upp det fysiska från det psykiska.

kremeing

Enligt min logik borde ju då inkrementell ha något med del eller del av att göra 🙂 Och visst är det så 🙂

Ordet kan användas när man menar en stegvis ökning inom datavetenskapen…men just idag stötte jag på ordet inom det ekonomiska området. Inkrementalistisk budgetering betyder att ekonomer arbetar med materiella tillägg på förra årets budget. Man lägger alltså till delar 🙂

Nu har ni liksom jag lärt er något nytt den här första måndagen i februari månad. Ni kan somna med ett leende på era läppar med vetskapen att ni kanske ökat era chanser för ett än mer bättre resultat på något ordtest i framtiden ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s