Damernas detektivbyrå

En av människans absolut bästa egenskap, en egenskap som som gjort oss till dem vi är i dag, en egenskap som gett oss den tekniska utvecklingen vi har haft och har är…nyfikenheten 🙂 Att försöka förstå hur vår omvärld hänger ihop är en genuin mänsklig egenskap…och jag besitter ett stort mått av den här egenskapen.

När jag skulle göra mitt andra karriärsval i livet stod valet mellan 3 olika inriktningar. Mitt förstahandsval berodde till största del på en lärare, Jörgen Helgesson, en av de bästa lärarna i mänskligheten 🙂 Han väckte mitt intresse för kroppens inre mysterium, jag ville så gärna läsa vidare till molekylärbiolog…

molekyl.jpg

Tänk att få vara med och lösa förkylningens gåta 🙂 Men nu blev det inte så på grund av avståndet till det universitetet. En annan inriktning som jag länge funderade på var polis…även här gäller det att lösa mysterium..men av annan karaktär

polis.jpg

Men även här var de lärosäten som utbildade lagens långa arm allt för långt hemifrån. Så det blev mitt 3:e handsval som fick bli min andra karriär efter ingenjörsutbildningen, nämligen lärare 🙂

Tro inte att jag är bitter 🙂 för det är jag inte. Även i skolans värld finns det en viss form av nyfikenhet och det är ett fantastiskt utmanande yrke med dagar som inte är den andra lik…Men jag älskar att lösa problem…Boda Borg, Escape Room är aktiviteter som tilltalar mig. Men ibland duger det gott med soffläge och en bra detektivroman, som till exempel Damernas Detektivbyrå 🙂 Detta är en serie böcker som jag verkligen kan rekommendera…

Men visste ni förresten att Damernas Detektivbyrå öppnat filial i Värnamo?!

41211_156759754335794_6316925_n.jpg

 

Ha ett fint avslut på den här tisdagen som för övrigt är tulpanens dag ❤

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s