Omvänd defenestrering

Har jag fått utföra ikväll 😂😺

För er som inte vet vad defenestrering är ska jag upplysa er🙌 det betyder helt sonika att man kastar ut någon från ett fönster. Den mest omtalade defenestrering är den som hände i Prag 1618 och som räknas som upptakten till trettioåriga kriget.

Men den här avrättningsmetoden användes även tidigare, närmare bestämt 1419, och även denna gång skedde den i Prag och blev även då upptakten till ett krig; Husitkrigen ⚔️

Men jag har ikväll gjort motsatsen, jag har räddat in en levande varelse genom fönstret ✨Astrof hade varit ute länge, och personligen tycker jag inte småluar ska vara ute på kvällarna och ränna…så jag gick ut och ropade efter honom. Hör ett ynkligt jamande ovanifrån och där är han…på taket till verandan 🤣

Och istället för att krångla fram en stege och få ner honom, går jag in och uppför trappan till fönstret som syns i bild. Öppnar fönstret och får in Astrof i säkerhet 😇 alltså utförde jag en omvänd defenestrering.

❤️ och nu har lillgrabben utegångsförbud

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s