Har Yakuzan kommit till Värnamo?

Den senaste tidens oroligheter med ”bombningar” och skjutningar i Värnamo har fått mig att fundera på orsaken bakom händelserna. Är det bara krig om knarkområden som fått våldet att krypa närmre inpå oskyldiga människor eller går det högre än så? 🤔

Den japanska organiserade brottssyndikatet Yakuza bildades (i den form den har än idag) med hjälp av stöd från myndigheterna. Som ett exempel fick de i uppdrag att anordna tärningsspel för att få arbetarna att spela bort sin lön…myndigheterna fick ta del av vinsterna Yakuzan gjorde och fick på det sättet tillbaka pengar till statskassan. När Japan snabbt moderniserades i samband med industrialismen ville man behålla kontrollen av folket. Gissa vilka som fick detta uppdrag av politikerna?! …Yakuzan

Städet som området heter och som är oroligheternas centrum är ett nybyggt område med fräscha lägenheter som man kan hyra av kommunens fastighetsbolag, Finnvedsbostäder.

Men nu flyttar folk därifrån 😱 vad händer om inte lägenheterna blir uthyrda? Jo, det kommer kosta kommunen mycket pengar…till slut kanske man beslutar sig för att avveckla hyresuthyrningen och området kanske blir till salu för privatpersoner. Kanske dyker det upp en privat aktör som behöver tvätta sina pengar 🤔 en privat aktör som lejt lokala förmågor att få området att kännas otryggt….

För övrigt betyder Yakuza ”förlorare” eller ”oanvändbar” efter ett traditionellt kortspel där 8 (ya), 9 (ku) och 3 (za) var en ”förlorarhand”. Och visst är det ena riktiga loosers som härjar runt i Värnamo…inte har de hängt med på kemilektionerna i skolan och inte har de lärt sig sikta…varenda jägare jag känner hade lyckats pricka ett rörligt mål.

Ha nu en riktigt fin, trygg & härlig lördag ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s