The dark side

Of Prague, är en rundtur anordnad av en lokalbo här i Prag. Jag bokade den för mig & sällskapet via Airbnb ✨ för att vi skulle få lite kännedom om den ”andra” sidan av staden och inte bara besöka de vanliga turistområdena.

Fick meddelande om var vi skulle mötas upp, hur guiden skulle vara klädd. Fylld av förväntningar men även av ett visst mått misstänksamhet…skulle han lura in oss i en mörk gränd där medkumpaner lurade för att döda oss och sälja våra organ? 🙄🙈 inte för att mina hornhinnor är något att ha, inte heller levern kan tinga ett högt värde efter snart en vecka i denna ölstad 🍺

Misstankarna visade sig vara obekräftade 🙏 och vi var ett gäng människor från olika delar av världen som möttes på stadens tågstation.

Här fick vi veta att man inte har något att frukta av de hemlösa, att det är zigenarna som styr över ficktjuveriet, att det inte är någon mening att kalla på polis om man blir av med något då kommunpolisen är mutade av chefen för tjuveriet. 😒 att taxichaufförer har två sätt att lura resenärer fick vi också veta.

Att den parken som bland ortsbefolkningen kalls Sherwoodskogen inte ska beträdas ensam i mörkret, för här är det inte Robin Hood som lurar bakom träden 🙄 många mord, överfall & våldtäkter sker här.

Fick också kunskap om vilka ATM-maskiner som är säkra att använda, att de flesta växlingskontor inte är att föredra. Inte heller här är det någon mening att kalla på polis då dessa även har en sidoinkomst från denna bransch. Står man ändå på sig och vill tillkalla polis var tipset att skära sig själv så blodvite uppstår, för då måste kommunpolisen tillkalla statspolisen 👨‍✈️

Guiden berättade vidare att det är bulgarer som styr gatumarknaden av krimskrams, ryssarna driver klubbarna & restaurangerna. Att man ska akta sig för jägarna som spanar efter turister som kan vara tänkbara offer.

Hur droghandeln fungerar fick vi också en liten inblick i. Likaså hur prostitutionen fungerar, vilka gator detta sker öppet på, priser på olika tjänster samt att den äldsta fortfarande aktiva kvinnan i detta yrke är 82 år!

Det blev en vätskepaus för hela sällskapet innan turen avslutades i kvarteren för homosexuella, här blev vi införstådda i att bakom oansenliga fasader lurar luxuösa spaklubbar för främst män.

Den guidad turen tog 3 timmar och jag kan varmt rekommendera den för er som ska besöka Prag att boka denna ✨

Ha en fin start på denna årets sista dag anno 2018 ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s