Gå i barndom

Betyder att man blir barn på nytt, men talesättet antyder att en person blivit dement och därför blir som ett barn som behöver få allt förklarat för sig.

Och jag har gått i barndom igen, eller snarare kommit tillbaka till tonåren…och då menar jag inte att jag blivit trög eller så även om det är bevisat genom forskning på tonårshjärnor att de faktiskt är trögare på grund av nya omkopplingar av synapser 🤣

Mina tydliga tecken på tillbakagången till tonårstiden är alla finnar som ploppat upp 🙄

Men jag vet vad det beror på🤓jag har ju nyligen varit på Kreta och befolkningen där tillhör ett av de folkslag som lever längst i världen 🌟det är vetenskapligt bevisat att deras kost är orsaken till att de blir så gamla…och särskilt viktigt är deras konsumtion av olivolja. En inhemsk får i sig 30 liter per år vilket ska jämföras med 0,75 liter för en svensk…inte konstigt att mitt liv går baklänges för att jag ska kunna leva länge. Den här veckan har jag fått min beskärda del av olivolja…både invärtes och utvärtes 😂

Och på Kreta finns världens äldsta olivträd…

3000 år gammalt…så visst måste olivoljan vara källan till ungdom 😇✨

Så jag antar att klimakteriet lär vänta på sig 🤣

Kvällens tips för alla er som vill leva länge…byt en eller två koppar kaffe mot olivolja 👌och med detta önskar jag er alla ett fint avslut på måndagen ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s