Reflektioner

Den senaste veckan spenderades på den grekiska ön Kreta. Jag har haft förmånen att medverka som lärare vid ett utbyte, Erasmus +, som innefattar deltagare från 6 olika länder. ✨

Många tycks tro att det är en veckas semester man varit på…Ojoj, så fel…

Det krävs mycket arbete före resan med alla uppgifter som ska göras 🤓 och givetvis efteråt. Men det största utmaningen är under själva utbytet…så mycket stress som flugit genom den här medelålders kroppen under veckan som varit har den inte märkt av under ett svenskt läsår…

För det är inte bara eleverna som ska anpassa sig till andra seder & kulturer utan även vi lärare…😆 som en av våra svenska elever sa till mig ”andas, andas Anette ”

Elever som pratar när lärare pratar, inte en enda kommer i tid (förutom svenskar och i viss mån finnar), alla går så jävla långsamt, allt som ska ändras i sista stund…herregud vilken vecka det varit…alldeles underbar ❤️ för trots alla vedermödor jag haft har jag träffat så många underbara människor som jag aldrig hade mött annars.

Och min svenska kollega och jag jobbar alldeles förträffligt bra ihop när stressnivån ökar👌

Men sant är att jag har nog aldrig mer sett fram emot att få jobba imorgon som jag gör den här söndagkvällen 😇🙏😂 i den svenska skolan…där eleverna kommer i tid (!) och är tysta när jag pratar och ingen håller på att ändra i mitt lektionsupplägg, och alla som håller en svensk gånghastighet 👌

Ha en fortsatt fin söndagkväll 😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s