Elfte september

Ett datum som gått till historien på grund av attacken mot WTC. Som så många andra otäcka händelser kan vi var och en av oss nästan på pricken minnas vad vi gjorde då vi mottog nyheten av attacken.

Själv satt jag på buss 271 hem från Växjö…som vanligt brukade bussen sorla av röster…men så plötsligt i Rydaholm spred sig tystnaden i bussen för att strax ersättas av en radioreporters röst som förkunnade nyheten😰jag minns att jag tänkte att jag måste hört fel…

Två år senare möttes jag av samma kusliga tysthet när jag öppnade dörren till lärarnas fikarum…alla som en gång satt sin fot i lärares fikarum vet att det aldrig är tyst där (det är ett jädrans kacklande)…nyheten om Anna Lindhs död hade precis påannonserats.

Finns ytterligare ett hemskt minne jag har från denna dag, och då var jag inte så gammal. Nyheten om att Ronny Pettersson avlidit av sina skador från sin krasch på Monzabanan. Kanske var det i och med detta jag aldrig mer tittade på motorsport…för det gjorde jag med min mamma ( och Kojak) på den här tiden…🏎

Sen finns det en symbolik i siffrorna…men det tar jag en annan gång. Jag är bara glad att dagen ej inneburit några hemskheter eller katastrofer vad jag vet, så med detta önskar jag er ett fint avslut på den här mörka regniga tisdagen ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s