Slumpordstekniken

Är en metod jag och mina kollegor lär ut till våra elever på teknikprogrammet för att få deras hjärnor att komma på synnerligen fiffiga och finurliga affärsidéer för sina UF-företag.

Tekniken går ut på att var och en av eleverna har en tidning framför sig, blundar och sätter fingret på ett ord. Detta ord ska sedan associeras med ett annat. Detta upprepas 7 gånger…det åttonde ordet ska sedan leda dem till en affärsidé eller en produkt 🙂

tidning.jpg

Varför skriver jag det här? Jo, den här tekniken fungerar även om man har idétorka vad gäller presenter eller julklappar 🙂 Och jag vill gärna underlätta dina vedermödor…för DET kan ju vara så att du har en kvinna i din närhet som om sisådär 4 dagar fyller 47 år…och kanske har du svårt att veta vad du ska köpa då hon med all säkerhet inte önskar sig något särskilt 😉

img_7058

För att ytterligare förtydliga hur tekniken fungerar kan jag här skriva om exemplet jag gjorde för eleverna:

Jag blundade och pekade på ordet teknik då kom jag att tänka på kugghjul som ledde mig vidare till klocka som fick mig att associera till tid. Detta ledde till en bild av en almenacka i mitt huvud, som sedan blev till bild och nästan direkt till foto och fotoalbum. Nu hade jag mitt åttonde ord och skulle grunna ut en lämplig present till en vuxen. Då tänkte jag  göra en film i t.ex. iMovie med bilder på den här person som fyller år 🙂

Fattar ni ?

Ha en fortsatt fin tisdag ❤

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s