Körriktningsvisare

Är det korrekta ordet för det vi idag kallar blinkers och som används, mer eller mindre, då man som förare visar sina medtrafikanter att man har för avsikt att svänga höger eller vänster.

Jag är inte ensam om att ha noterat att det ofta är dyrare bilar som exempelvis Audi & BMW som inte verkar ha tillbehöret blinkers på sina bilar, då dessa svänger utan att ha visat sin avsikt. 🙂

Eftersom jag jag är lite nördig vad det gäller att veta vem som ligger bakom vad, tog jag och googlade lite…och det är en kvinna som kallas för världens första skådespelerska som ligger bakom utvecklingen av blinkers & stoppljus…Florence Lawrence

florence.jpggammal.jpg

Hon medverkade i över 300 filmer och blev en väldigt rik kvinna, så hon köpte sig en automobil och älskade den frihet körupplevelsen gav henne. Det sägs att hon kände sig ett med bilen, och ville utveckla bilen så den kunde visa vad hon tänkte när hon körde. Så hon utvecklade en mekanism som enkelt kunde fällas ut när hon ville svänga höger eller vänster. Hon utvecklade även en stoppskylt som fälldes ut när hon bromsade så de bakomvarande bilisterna skulle uppmärksamma att hon tänkte stanna.

Därefter har utvecklingen gått framåt vad gäller blinkers…

ny.jpg

Numera är det elektroniska reläer som styr körriktningsvisarna…och det är här vi har ett problem eller kanske mer en fundering….varför används inte funktionen på dyra bilar?

Kan det vara så att bilägarna inte vill slita på reläerna eftersom detta sänker andrahandsvärdet på bilen? 🙂

Eller har du en annan förklaring?

Hur som helst så önskar jag er alla en fin start på lördagen ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s