Vänsterhänta oxar

Idag tillägnas dagen alla vänsterhänta personer världen över. Tema-dagen har har tillkommit för att uppmärksamma vardagliga svårigheter som vänsterhänta personer kan uppleva👀

Sen jag var liten har jag alltid fått höra av min pappa att vänsterhänta är lite smartare än högerhänta🤓jag vet inte om han är en tillförlitlig källa då han tillhör de 11% i världen som är just vänsterhänta 😂

Jag googlade lite och hittade några artiklar där det faktiskt är bevisat att vänsterhänta personer i större utsträckning har en mer utvecklad högra hjärnhalva som styr rumsligt och helhetsintryck. Dessutom har vänsterhänta mer hjärnbalk (länken mellan hjärnhalvorna) vilket gör att de kan uppfatta samband snabbare – de är inte så trögtänkta ✨

Dessutom styr höger hjärnhalva alla våra känslor & kreativitet. Föga förvånande blir det då att läsa att de flesta stora konstnärer, musiker & skådespelare är vänsterhänta. Men det finns en grupp till dom är överrepresenterade bland de vänsterhänta personerna – seriemördare 😱 psykopater är ju som bekant väldigt smarta. Vänsterhänta seriemördare återfinns också till största del i stjärntecknet Oxen…så pass på om du känner en vänsterhänt person född mellan 20 april – 20 maj 😇

Men jag då? Vilken hand tror ni att den här spekulerande, intelligenta, känslomässiga & kreativa Nettan skriver med?

Tja, jag är väl undantaget som bekräftar regeln 😁

Ha en fin start på veckan ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s