Herr Olsson

Herr Ohlssons pastejer är en barnbok som mina barn tyckte om när de var små, trots att den är lite sorglig. Jag och sonen gled in på den här boken en dag när vi satt och spekulerade kring torkan som drabbat oss i Sverige och vilka konsekvenser det troligtvis kommer föra med sig.

Pastejer

Herr Olsson är en man som med sin fantasi och magiska fingrar skapar underverk i form av ljuvligt goda pastejer som uppskattas av alla i den lilla staden. En dag upptäcker han att han blivit lurad av en anställd som tagit alla pengarna och försvunnit. Detta leder till att Herr Olsson inte kan köpa in sina råvaror till pastejer utan blir tvingad att göra pastejerna av det som finns till hands som potatisskal, gamla skolsulor & bark.

Undrar om torkan den här sommaren kommer leda till att de mindre bemedlade samhällsmedborgarna också måste använda potatisskal, gamla skosulor & bark till mat?

barkbröd

Att baka barkbröd var ju ett knep för att överleva förr i tiden då det varit missväxt, antingen på grund av regn eller torka. Men vet du hur många löpmeter stock det behövs för att få 1/2 kilo barkmjöl???Jo…3 meter stock…OCH en kraftfull matberedare, eller kanske inte då elen blir dyr…du får mala för hand 😉 Men kanske kommer detta bli verklighet…För jag tror, som många andra, att matpriserna kommer skjuta i höjden snart på grund av torkan. Andra priser som kommer skjuta i höjden är elpriserna då vi i Sverige till ca 50% producerar vår energi genom vattenkraft.

Men hur gick det då för Herr Olsson? Jo, det gick alldeles förträffligt…trots en lång tid med mycket svår vånda och stort besvär så log lyckan mot honom när han minst anade det och han kunde återigen återuppta sin lukrativa produktion av pastejer gjord på det finaste råmaterialet som fanns att få.

Så hav förtröstan mina vänner…allt kommer ordna sig med tiden 🙂

Ha en fin söndagskväll ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s