Plågsamma sommarminnen

Kom jag att tänka på när jag satt på verandan nu ikväll och filosoferade. Jag hade stuckit fötterna i träskorna som dottern lämnat…vill inte gå barfota i gräset och riskera att stiga på något äckligt 😝

Kom då att tänka på den tiden man var liten…sisådär 40 åt sedan…och alltid hade träskor på sommaren. Man cyklade, gick och…sprang med träskor…och det är nu minnen slår mig med kuslig fysisk smärta😖kommer ni ihåg när man sprang med dessa skodon och råkade sparka sig själv på fotknölen? Jag minns hur ont det gjorde…

Varför har dessa fotbeklädnader ens uppkommit kan man fråga sig? Kanske har du också tänkt i samma banor….vilken tur att jag sitter på svaret🤣

Man kan säga att det är en gammal tradition att trä på trä (!) på fötterna, det var billigt material…som bekant är skog en rikligt förekommande naturtillgång i Sverige, och det ansågs praktiskt 👌träskon kan också anses vara den första orsaken till våra tiders moderna hålfotsinlägg..för redan på 1500-talet gjorde man speciella träskor för dem som drabbats av ”träskoknuder”.

Träskorna användes både till vardags och fest😁ett mode som kommit igen…för visst kan man använda träskor till fest…kolla in mina festträskor😇

Hur ser dina träskor ut?

Ha en fin lördagkväll ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s