Internationella kvinnodagen är trams…

Och nu givetvis finns det de som blir provocerade av bloggrubriken och redan ser rött och inte kommer ta sig tid att sakligt och objektivt att läsa resten 🙂

Men för mig borde inte ens det behövas finnas en sådan här dag. För mig ligger inte värdet av en person i det biologiska könet…bara att instifta en sådan här dag pekar på att det ligger en stor skillnad i värdet på man och kvinna. Men i jämlikhetens namn har vi ju också en internationell mansdag (19/11)…undrar när den internationella hen-dagen kommer…då smäller jag av om den blir verklighet…finns bara två biologiska kön…

Vem är det som lägger olika värde på kvinnor & män? Riksbanken? För jag fick en liten aha-upplevelse i morse när jag lyssnade på Mix Megapol…lägger du ihop värdet på de sedlar där kvinnor förekommer kommer du upp i 620 kronor men lägger du ihop antalet kronor på sedlar med manliga personer på är värdet 1250 :- 😉 men vem använder kontanter nu för tiden…så varför bry sig 😉

Ett resonemang som ofta lyfts den här dagen är att kvinnor tjänar sämre än män, och det kanske är ett korrekt antagande…men enligt mig beror det på att många kvinnor är mesiga och har inte skinn på näsan vid löneförhandlingar…sitter och nickar och ler lite sött…nä, fram med lite mer attityd vid dessa förhandlingar så kommer även era löner upp 🙂

kvinna.jpg

Så kan vi avskaffa de här töntiga dagarna…jag vill att samhället ska vara mer så här 😉

we-can-do-it-susanne-delastacia-kvinnodagen.jpg

Ha en fortsatt fin torsdag ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s