Att komma i tid…

Betraktas nog som typiskt svenskt och det fick jag återigen erfara under den gångna veckan i Portugal då en del som medverkade i projektet inte verkade tycka det där med att komma i tid är så viktigt. Vad spelar det för roll om andra får vänta upp mot en halvtimme för att andra sitter och har trevligt på en lunch???

 

Jag blir irriterad när folk inte kan komma i tid till överenskomna möten, det är respektlöst enligt mig. Jag försöker själv alltid att komma i tid just för att respektera de människor jag ska möta. Att komma i tid symboliserar att jag tycker mötet med de  som är planerat är viktigt 🙂

Elever som har ”förmånen” att ha mig som undervisande lärare vet att jag räknar varje minut 🙂 till en dels stora förtret…men de lär sig att stiga upp lite tidigare, de lär sig att beräkna in oförutsedda händelser, tja…de lär sig att komma i tid 🙂

tid.jpg

Men min lilla spekulation den här svinkalla måndagen i slutet på februari är just varför detta betraktas som typiskt svenskt? Min teori är att det härrör från 1800-talet då Sverige industrialiserades, och det blev viktigt med tid. När masstillverkningen började, när tågen var tvungna att transportera varorna, när arbetarna skulle få lön för arbetad tid…tid är pengar….eller vad tror ni?

Ha en fin måndagkväll ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s