När trollen kommer…

Ett talesätt som man använder när underliga saker händer som det egentligen inte finns någon bra förklaring till är ”det har gått troll i det”. Jag funderade på varför säger man så?

Det finns lite olika förklaringar till det hela men jag hittade en som passar mig 😉 PÅ 1000-talet levde det i de småländska skogar människor som kallades för troll, så småningom övergick ordet troll till att betyda fientliga väsen med magiska krafter.

troll.jpg

Och sannerligen att det har gått troll i att bo på landet…så fort jag är själv händer det underliga saker…det måste bara vara ett fientligt troll som smyger omkring här på gården…för varför skulle allt konstigt hända så fort sambon lämnar gården???

Nu senast som i morse…steg in i duschen men skuttade ur den med blixtens hastighet…iskallt vatten..brrrr. Och varmvattnet är borta i alla dessa faciliteter som har rinnande vatten…en raggardusch i kallvatten är inte heller särskilt skönt…

Men varför försvann varmvattnet nu? Det är min fundering…funkade utmärkt igårkväll

Jag får väl bjuda in trollet/trollen och bli vän med dem så de slutar upp med alla sina jävelskap 🙂

Trots detta stora irritationsmoment ska jag anamma lite fransk medeltida parfymering och åka in till staden för att handla 😉

Ha en fin måndag ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s