Kyss en rödhårig idag <3

Idag den 12:e januari är det internationella ”Kiss a Ginger Day”..och vilken tur för mig då att sambon klassar sig som lätt rödhårig 😉 …

Visste du att endast 2 % av världens befolkning är rödhåriga? Och att den mest unika kombinationen av hårfärg & ögonfärg är just en rödhårig med blå ögon. Men det finns ett land i världen som är överrepresenterade vad gäller rödhåriga…och det är Skottland 😉

images.jpg

Och ni som följer serien som ovanstående rödhårige skotte är med i vet och också vilket dåligt väder det oftast är i landet och det är detta mina kära vänner som är orsaken till den höga andelen rödhåriga i landet.

Vi människor behöver D-vitamin för att många av kroppens funktioner ska fungera på ett optimalt sätt. Vitaminet bildas i huden av solljus och genen hos rödhåriga ökar kroppens förmåga att få så mycket D-vitamin som möjligt från solljus. Detta leder till en tanke…på grund av den globala uppvärmningen med mer sol och värme är det kanske inte bara isbjörnar som hotas av att dö ut… :O

Det sägs också att rödhåriga oftast är vänsterhänta, och att vänsterhänta skulle vara mer intelligenta är nu något sambon påpekar för mig 😉

I det antika Grekland betingade rödhåriga ett mycket högt pris, men vem som ville köpa en rödhårig slav vet jag inte…för man trodde samtidigt att de om natten förvandlades till vampyrer 🙂 Och det är nog något som stämmer…iaf om man tittar på sambons vassa hörntänder 😉

images (1).jpg

Ha en fin fredagkväll ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s