Periodiskt singelliv…

Är troligtvis en faktor för ett långt liv… i alla fall om man översätter det till periodisk fasta… och det är inte så stor skillnad som att svälta sig på mat eller kärlek 😁 bägge faktorerna är livsnödvändiga för ett bra  och lyckligt liv 😍

Igår var det Nobeldagen dagen då årets nobelpristagare samlades i Stockholm för den hedersfyllda prisceremonin och efterföljande middag😁årets nobelpris i fysiologi ( medicin) går till tre forskare som upptäckt vilken stor betydelse vår inre klocka har för ett långt och hälsosamt liv. Deras forskning bygger på studier av bananflugor. Studien och följdaktlign resultatet av denna som resulterade i att de tre nu får dela på 10 miljoner svenska riksdaler, visar att de bananflugor som endast fick tillgång på föda under en begränsad tidsperiod levde längre än de bananflugor som fick tillgång till samma föda under en icke observerad tidsrymd. Sammaexperiment gjordes också på möss…mössen som kunde äta samma mängd mat när de ville gick upp mer i vikt än de möss som fick äta samma mängd kalorier under en begränsad tid.

(men vi alla vet väl hur svårt det är att ta kål på bananflugor 🤣)

Alltså, enligt mina spekulationer, mår du bättre och lever längre om du äter under en fast period på dygnet…så sluta upp med småätandet😁har du hört det förut?

En ytterligare slutsats av detta torde då vara…eftersom mat liksom kärlek är ett grundläggande behov för människan…så kommer jag leva länge 😁eftersom jag nu förtiden är periodiskt singel…kärlekslivet är synnerligen på fasta❤️Så ni läsare kan ju se fram emot en långlevande blogg 😂

Ha en fortsatt fin måndagkväll❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s