Rensa inte öronen…

I synnerhet inte om du jobbar på sjön 😉

Enligt gammal grekisk mytologi fanns det sjöväsen som lockade sjömän i fördärvet och döden med sin skönsjungande sång…sirenerna.

Vackra kvinnor som med sina röster fick sjömännen att sluta upp att styra båten eller helt enkelt hoppa ombord för att simma mot sångerna och sin död. För sirenerna lockade till sig sjöfolk för att helt enkelt kalasa på dem :O

siren.jpg

Det sägs att det var Odysseus som fann ett sätt att värja sig mot sirenerna…och det var att hälla smält vax i öronen på sig själv och sina män ombord…därmed kunde de inte höra deras sång och följdaktligen kunde de  segla vidare säkra på havet…så därför alla ni som är på sjön…rensa inte öronen! Annars kan det gå så här;

siren_s_cave___by_yukichan4791-d5sdbf2.png

Egentligen var sirenerna till hälften kvinnor och till hälften fåglar, men under tidens gång har de ”smält” ihop med sjöjungfruns utseende. De sägs också ha tävlat mot muserna i en sångtävling där de förlorade. De gav då sina vingar till segrarna, det är därför muserna framställs med vingar.

Sirenerna måste ju säkert också ha givit namn till något annat som ljuder högt och varnar för fara…dock inte med lika vackert ljud…vår tids alarmanordning…siren

svarrt siren.jpg

Ha en fin fredag ❤

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s