Life on Mars?

Ja hörni…finns det liv på planet Mars? Sannerligen är det ett ämne man skulle kunna spekulera kring, men trots inläggets rubrik är detta inte något inlägg med vetenskapligt innehåll. Nej, inlägget är mer av psykologisk art och  handlar om David Bowies kända låt ”Life on Mars” 🙂

David bowie.jpg

Det handlar om hur man kan vända ett nederlag till en framgång 🙂 Att göra en Bowie….

1968 fick David Bowie en förfrågan om att skriva en engelsk text till den stora franska hiten ”Comme d´habitude”Mr Bowie gav sin engelska version titeln ”Even a fool learns to love”….men han blev ratad, de som hade gett honom uppdraget var inte nöjda med hans arbete och de gav då samma uppdrag till Paul Anka som gav låten titeln ”My Way” som Frank Sinatra spelade in och gjorde världsberömd.

Vad gjorde då Bowie…jo han utnyttjade nederlaget och gick sin egen väg….my way…och skrev en egen låt med samma inledningsackord från My Way (men med en annan melodi) och den låten är Bowies kända låt ”Life on Mars” 🙂 Klicka på länken och lyssna…

På samma sätt kan du och jag använda ett nederlag som bränsle för att göra något annat…Låt inte ett nederlag dra ner dig i något svart dyigt hål som vägrar släppa taget om dig, du får bara använda massa energi till att hålla dig flytande…nej, släpp nederlaget och använd erfarenheterna, känslorna till något konstruktivt och energigivande, gör en Bowie 🙂

Ha en fin start på veckan ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s