Skrock för sjömän

Eftersom det idag är en av de mest skrockfulla dagarna i dag, fredag den trettonde började jag tänka på att det finns en viss yrkesgrupp som är väldigt skrockfulla…nämligen sjömän 😉

Att just sjömännen är skrockfulla hör troligtvis till den tid då de fattiga bondpojkarna såg en chans till lite äventyr på sjön. De var inte bara fattiga på reda medel utan även fattiga på kunskap 😉 så de skapade sina egna förklaringar på väder och vind.

fartyg.jpg

Så den här tipsen är till sjömän i allmänhet och en speciell sjöingenjör ( to be) i synnerhet;

  1. Lämna aldrig hamn på en fredag…fredagar är otursamma dagar eftersom Jesus korsfästes på en fredag och för att häxorna har sina möten på fredagar.
  2. Vissla aldrig ombord, det lockar fram djävulen och då brakar helvetet loss ombord.
  3. Döp aldrig om båten. Legenden säger att havens härskare Poseidon(grekisk mytoligi)/Neptunus (romersk mytologi) känner till namnen på alla båtar som finns och han har dem nedskrivna i sin liggare ”Ledger of the Deep”. Så ändrar du namnet utan hans tillåtelse så drar du på dig hans vrede – och det vill du inte.
  4. Skulle du av någon anledning ha vägarna över ekvatorn, så kommer du få ett ganska otrevligt besök av havets härskare, där han utsätter dig för hårda tester för att se om du är värdig att träda in i den andra hemisfären. Släng ett mynt i havet som offergåva och du slipper Poseidons/Neptunus vrede.
  5. Ta inte fel kläder, och verkligen inte en död mans kläder….
  6. Inga kvinnor ombord eftersom dessa tillkallar oväder som kan driva fartygen ur kurs, de förorsaka stiltje eller motvind och därmed långa resor och brist på proviant. Dessutom kan de föra sjukdom med sig.
  7. Tänk på vad ni åter om bord…inte bara för att komma hem som tjockisar 😉 utan för det är verkligen förknippat med otur om ni skulle råka äta kött från en albatross…för i deras inre bor själen av en död sjöman…

Jag undrar om blivande sjöfolk får en utbildning i skrock 😉

Ha en fortsatt fridfull otursfri fredag den 13:onde

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s