Smärtans päron, tungtång & tandhygienister

I allt för många långa århundraden har tortyr använts som metod för att få människor att yppa hemligheter, avlägga bekännelser och/eller sätta skräck i fienden.

Människan är sannerligen en finurlig varelse som har utvecklat många tekniska uppfinningar som gjort vår vardag bekväm, men inom människan bor det svarta och onda som tillsammans med  kreativiteten även kommit på de mest fasansfulla tortyrinstrument och metoder…

tortyr medel.jpg

Det finns något som kallas smärtans päron, en päronformad järnkula som fördes in i offrets mun. Den satt på ett järnskaft med en liten vev i den andra änden. När man vred på denna, öppnade päronet sig i tre eller fyra delar som kronbladen på en blomma. Effekten var dramatisk. När päronet öppnade sig, spändes munhålan ut till det yttersta och käkpartiet krossades…. :O

Ett annat vidrigt instrument som användes var tungtången, en tång som var specialkonstruerad för att ge ett fast grepp om offrets tunga, som med ett raskt grepp slets ut….

Man kan ju undra vilka bekännelser de som blev utsatta för dessa kunde avlägga efter tortyren???Förmågan att tala borde ju drastisk försämras efter den här behandlingen…

Sedan har vi tandhygienisterna…vår tids torterare 😉 Alla som någon gång besökt en person med detta yrke kan nog skriva under på att behandlingen med att mäta tandfickor och ta bort tandsten är bland det värsta man frivilligt kan utsätta sig för…Jag har varit hos tandhygienister som måste ha varit torterare i sina tidigare liv!!!! De gräver i tandköttet som om de gräver efter guld…slipar tandsten för kung och fosterland…de har varit så hårdhänta att de borde jobba som betongarbetare istället…

Men mina vänner, det finns hopp….det finns en tandhygienist som är som en ängel…klädd i vitt, mjuk och lätt på handen så man nästan somnar i stolen…

tand.jpg

Kan varmt rekommendera Mia på Tandcentrum i Värnamo.

Ha en fin kväll ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s