Tekniktjejer

Teknikindustrin behöver fler kompetenta medarbetare, visste du att det om 15 år kommer saknas 50 000 ingenjörer i Sverige😱 Landet som skapades av driftiga, kreativa entreprenörer…finns det något land i världen som kunnat mäta sig med Sverige när det gäller entreprenörer per capita?

Nu görs det satsningar för att speciellt uppmärksamma tjejer för vilka möjligheter som ligger för deras fötter om de väljer en karriär inom teknikbranschen.

Tjejer idag använder sig av teknik lika mycket som killar, men kanske på grund av gamla förlegade stereotypa könsroller väljer inte tjejer en teknisk utbildning. Men nu har Teknikföretagen sedan en tid gjort en smart satsning; de har valt att använda sig av en stor förebild för många unga tjejer 😁

Therese Lindgren, den unga kvinnan som har fler prenumeranter på sin Youtube kanal än människor i Teknikföretagens medlemsföretag😁hon drar nu sitt strå till stacken för att Sverige inte ska stå utan kompetent arbetskraft i framtiden genom kanalen "Therese testar teknik"👌

http://www.youtube.com/results?search_query=therese+testar+teknik

Givetvis drar jag och mina kollegor på Teknikprogrammet vårt strå till stacken 😇

❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s