QFD-huset & kärlek

Jag har ett pågående rättningsarbete som handlar om produktutveckling. Eleverna har fått lära sig att använda ett kraftfullt verktyg, QFD-huset , för att lättare ”se” vilka detaljer på produkten som är avgörande för funktionen.

I ett QFD-hus omvandlar man kundkraven till en design med kvalité. Sedan utför man en beräkning mellan krav och design och får fram olika värden. De högsta värdena hjälper sedan produktutvecklaren (eleverna) att ”se” vad som är absolut viktigast för en bra produkt.

Detta fick mig att fundera på alla de som lever i en relation som de inte är nöjda med 🙂 Sätt er ned och gör ett QFD-hus tillsammans ❤

 

QFD

Kundkraven kan ni översätta till vad ni önskar i er relation, designen kan vara åtgärder för att uppnå era önskningar. Vikta sedan kraven och åtgärderna, alltså ge dem värden från exempelvis 1-10. Sedan multipliceras värdena och därefter summeras värdena får varje åtgärd….tadaaa…nu ser ni vad som behövs för att ni ska få en underbar, kärleksfull och jämlik relation.

Detta var lördagens lilla kärlekstips, ha en fantastisk solig dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s