SKAM

Det är inte den populära norska TV-serien jag menar, fast det har med Norge att göra, utan faktiskt mer känslan jag får inom mig när jag inser att min vetskap om varför Norge firar sin nationaldag just idag bara är till hälften rätt…

Jag har alltid trott att vårt grannland började fira sin självständighet då deras union med oss upplöstes 1905…men icke…det har jag lärt mig idag 🙂

SKAM

Men till mitt försvar så har jag ändå haft lite rätt under alla år 🙂 det var den 17:e maj år 1814 som Kung Kristian den 8:onde skrev under Norges nya grundlag och landet blev självständigt från..tadaaaa…Danmark 😉 Men den här perioden varade endast i ca 3 månader, sedan tvingades Norge in en union med Sverige som varade till 1905.

Man lär så länge man lever heter det ju 🙂

För övrigt älskar jag att lyssna till det norska språket, det låter så härligt glatt i mina öron 🙂 Även de som inte är norska utan bara försöker snacka norsk tycker jag låter galet fjantigt…kolla in det här klippet 00:12…skrattar ni inte åt Ove så har ni ingen humor 🙂

http://www.tv4.se/solsidan/klipp/bloopers-din-lille-snuskesnask-3222544

Ha en fin onsdagkväll

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s