Shotgun & reload

När man arbetar som lärare blir man invigd i uppdaterade regler som gäller för olika händelser…händelserna är desamma som de var när jag var liten men spelreglerna förändras…

När man var liten och skulle åka iväg någonstans med bil kunde ett dilemma kvickt uppstå, vem skulle få sitta fram??? Var det med familjen fick man vackert foga sig enligt rangordningen i syskonskara…minst  = bak. Var det med skolan kunde man alltid hävda att man var åksjuk och var tvungen att sitta fram om ingen vilken ha en spya i nacken 🙂 funkade varje gång 😉

Nu har jag fått lära mig att det finns något som heter shotgun & reload av mina elever, och nej…jag har inte bytt till lågstadiet…utan detta fick jag erfara när jag skulle köra en minibuss till ett studiebesök med mina 3:or på gymnasiet 😉

T3

Svårt att tro att de här fina, välartade och sansade ungdomarna kunde bli helt crazy när det var dags att hoppa in i bussarna…i de lugnaste vatten….

Finns det en regel så brukar det bekant finnas en hel del tolkningar av dessa….tänk bara på KUBB-reglerna…. även här hade eleverna också olika tolkningar av hur reglerna för att paxa framsätet fungerade, fick höra några varianter…men jag har tagit reda på vad som gäller;

http://nyheter24.se/geddit/797132-4-har-ar-reglerna-for-shotgun

Läs och lär 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s