Kommunikationsfel

Att kunna kommunicera, både verbalt och icke-verbalt, är en konst som inte riktigt alla behärskar. Då det blir fel i kommunikationen uppstår det lätt smärre (eller värre) missförstånd mellan sändaren och mottagaren. Dessa missförstånd suger energi från bägge håll…helt i onödan.

Vissa missförstånd kan leda till att den tredje parten blir drabbad. De kan få uppleva mycket obehag på grund av att rätt information inte blivit överförd.

 

kommunikation

Igår fick jag höra om ett typiskt kommunikationsfel som drabbade en tredje part…en klass med barn i 7 till 8-årsåldern var på besök på en bondgård i. När skolklasser åker på studiebesök är det brukligt att skolbespisningen skickar med skollunch (grundskolan är ju avgiftsfri som bekant). Under dagen fick barnen chansen att se många olika djur, vissa djur fick barnen till och med hålla i…söta små ulliga kycklingar fick de ha i sina händer…vem kan motstå de här små gula varelserna ?!? När det var dags för lunch fick de barnen öppna matpaketen, och surprise….lunchen bestod av kycklingsallad….hoppsan…vad säger man??? Är det konstigt att ett gäng barn inte ville äta??? 😉

Ha en fin torsdagkväll.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s